Logistieke opleiding hard nodig in e-commerce markt

Het online kanaal binnen retail blijft bovenmatig hard groeien en het is iedere dag een uitdaging om de orderstroom op tijd en correct te laten verlopen. Reden te meer om continu stil te blijven staan bij het volledige e-fulfilment proces, vanaf de leverancier tot en met de aflevering bij de klant. Thema’s als de last mile, ordermanagement, e-warehousing en retourlogistiek spelen hierbij een belangrijke rol.

E-fulfilment oplossingen innoveren in rap tempo

Dat e-commerce snel groeit is duidelijk. Logistieke services veranderen mee met de enorme groei, we hebben een tweetal ontwikkelingen voor je uitgelicht met in de Last Mile logistiek.

Pakketdistributie

  • De cubicycle van DHL. Begin maart is DHL een test gestart in de binnenstad van Utrecht met de Cubicycle: Een vrachtfiets met een verwisselbare kleine vrachtcontainer van 1 m3, die maximaal 125 kg aan pakketten kan meenemen.

 

 

  • Homerr, een nieuw afhaalpuntenconcept, gestart in Amsterdam. Eind 2016 is Homerr gelanceerd. Homerr biedt een netwerk van buurtgenoten (dit zijn de “homerrs”) die beschikbaar zijn voor het aannemen, bezorgen en/of retourzenden van pakketjes. Daarnaast zijn er “Homerrpoints”: Detailhandel en horecagelegenheden met een minimale openingstijd tot ’s avonds 8 uur.

 

Logistiek in E-commerce: E-fulfilment Academy

Aangezien deze thema’s continu aan verandering onderhevig zijn, worden ze uitgebreid behandeld in de E-fulfilment Academy. Dit is een logistieke opleiding specifiek gericht op de e-commerce markt, op hbo-niveau en bestaande uit 6 modules van 4 uur. De E-fulfilment Academy gaat 14 maart weer van start met een groep van ongeveer 15 cursisten. Omdat er veel met praktijkcases wordt gewerkt zal de groep niet groter zijn. De modules worden gegeven door top docenten als Walther Ploos van Amstel en Hessel Visser. Tijdens de cursusperiode is er ruim gelegenheid om te netwerken met mede-cursisten die actief zijn in de diverse deelprocessen binnen E-fulfilment.

PE-punten en korting op deelname voor leden en business partners van Thuiswinkel.org

Leden en business partners van Thuiswinkel.org en leden van vLm, TLN en EVO ontvangen een korting van 10%.

Als je de E-fulfilment Academy volgt, ontvang je 24 Permanente Educatie (PE)-punten voor het e-Academy Register.

Inschrijven of meer informatie opvragen kan via de website van de E-fulfilment Academy.

 

Deel dit item:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object